Detailist
Trends
Onze afnemers bedienen afzetgebieden verspreid over heel Europa. Landen met verschillende culturen, lifestyles en trends. De vraag naar kleur en soort kan daarom per gebied en periode enorm verschillen. Wij hebben daar ervaring mee en kunnen met ons brede assortiment inspelen op de vraag.
Wij zijn sowieso bekend met de trends voor interieur en mode in Europa. Wij onderhouden nauwe contacten met onze afnemers en detaillisten in al onze afzetgebieden, zodat wij op de hoogte blijven van de trends in deze specifieke markten. Deze informatie vormt de basis voor onze aansluiting met de consument, waar dan ook in Europa.
Nieuwe soorten
Er is geen enkele kweker in Europa, die zoveel soorten Phalaenopsis kweekt als Phalaenova. Ruim 400! En dat aantal groeit elk jaar, stapje voor stapje.
Stanislav Mora, onze assortiment manager, is verantwoordelijk voor de continue groei van ons assortiment. Hij reist de hele wereld af om bijzondere planten te vinden, werkt nauw samen met toonaangevende veredelaars en houdt ook nauwlettend de ontwikkelingen in onze eigen kweekvijver in de gaten. Niet elke soort is geschikt voor productie, maar door onze kennis en jarenlange ervaring krijgen wij het toch voor elkaar om veel nieuwe soorten geschikt te maken voor de afzet.
Door het brede assortiment zijn wij in staat om het gehele jaar in te spelen op de verschillende kleur- en soortwensen van consumenten uit alle delen van Europa. Dat geldt voor de planten uit het Difference pakket, het Exclusive pakket, maar ook voor de tafelorchideeën van Phalaenova.
Verzorging
Licht
Phalaenopsis heeft behoefte aan veel licht, maar houdt niet van felle zon. Bij teveel direct zonlicht krijgt de plant gele bladeren en bij gebrek aan licht vallen bloemknoppen uit en worden bladeren donkergroen.
Temperatuur
Phalaenopsis voelt zich het prettigst bij een temperatuur tussen 20°C en 22°C. De minimum temperatuur is 16°C en de maximum temperatuur is 32°C. Plaats de plant niet te dicht bij de centrale verwarming of een andere warmtebron.
Water
Eens in de week watergeven, liefst met regenwater omdat er kraanwater veel kalk bevat.Het beste is om de pot gedurende een minuut in een emmer onder te dompelen in water op kamertemperatuur. Laat de plant na het dompelen goed uitlekken. In de wintermaanden, wanneer de verwarming aan staat, de plant regelmatig besproeien met water, zodat de luchtvochtigheid niet te laag wordt.
Bemesting
Eén keer per maand bemesten met speciale orchideeënvoeding is voldoende. Giet het water met de meststoffen op het substraat in de pot, dus niet in het hart van de plant.
Opnieuw bloeien
Om de plant opnieuw in bloei te krijgen, moet de tak boven het tweede 'oog' afgeknipt worden. Het gaat hierbij om verdikkingen op de tak. Begin met tellen van onderaf. U kunt twee keer de tak boven het tweede oog afknippen, daarna is het verstandig om de tak zo laag mogelijk af te knippen. Na zes maanden kan de plant weer gaan bloeien.
Geef de plant na het afknippen wat minder water. Na ongeveer twee maanden kan weer begonnen worden met de reguliere watergift.